Al iemand ervaringen met het bedrijf WMP Produkties uit Schiedam?
Dit bedrijf douwt je ook een advertentie door de strot en tot overmaat van ramp hebben ze een regel op hun contract staan waar staat:
frequentie: 4
oftewel lekker onduidelijk maar je moet 4x een plaatsing betalen. Het originele bedrag van de vermelding was 225 euro maar door allemaal toeslagen die ze gebruiken (steunkleur en opmaakkosten) kom je per vermelding op meer als 550 euro per plaatsing.
Dit kan toch niet?
Er staat ook al een waarschuwing op een site van een bonafide uitgeverij:
Citaat:
Middels onze website www.mmpbv.nl/kindenziekenhuis en een brief bij onze factuur, hebben wij u reeds gewaarschuwd voor de praktijken van bedrijven die doen alsof ze ons zijn, met ons samenwerken of dat zij het kleur- en knutselboek "Kind en Ziekenhuis" uitgeven.
Zij suggeren dat u reeds telefonisch akkoord heeft gegeven, en u ontvangt par fax of per e-mail een opdrachtbevestiging, met het het verzoek deze zo spoedig mogelijk terug te faxen/mailen.
Het gaat dan vaak om meerdere plaatsingen en over het genoemde bedrag komen nog opmaakkosten en een toeslag voor full colour of voor een steunkleur.
Van een aantal bedrijven die met een uitgave van ons meegedaan hebben, hebben wij vernomen dat momenteel een bedrijf bezig is genaamd WMP (Web Media Produkties) te Rotterdam.
Door de combinatie van WMP en het logo denken veel bedrijven dat ze te maken hebben met ons.
Zij gebruiken ons logo namelijk, maar dan "op de kop".
Wij kunnen tegen deze gang van zaken, die wij ten zeerste afkeuren en betreuren, weinig anders doen dan u hiervoor waarschuwen.
11 maart 2009 14:00
HardeWerker
Geregistreerd: 20 maart 2009 13:26 Berichten: 1
WMP
Nadat ik er voor 4 plaatsingen ben ingestonken bij Web Media Produkties uit Schiedam, werd ik meteen gebeld door Randstad Advertising.
Ook hier hetzelde verhaal...ook voor 4 plaatsingen.
Ik heb hier toch sterk de indruk dat die 2 bijelkaar horen!!
Trap er niet in, het gaat om gigantische bedragen en dit wordt niet duidelijk gemaakt in het slinkse verkooppraatje dat ze houden.
20 maart 2009 13:35
ham1969
Geregistreerd: 16 jun 2009 22:50 Berichten: 1
Randstad advertising
Ik was er ook ingestonken op de zelfde manier bij randstad Advertising
Ben er mee naar: Steunpunt Acquisitiefraude Prins Willem Alexanderlaan 449 7311 SX Apeldoorn
Tel. 055 - 5059780 (tussen 13.00 - 16.00 uur)
Fax 055 - 5059788
Gestapt en daar hebben ze me erg goed geholpen daar mee.
Zeker dat soort gevallen melden daar hebben ze veel ervaring mee .
16 jun 2009 22:57
sterkearm
Geregistreerd: 24 apr 2009 19:08 Berichten: 160
Geachte forumleden,
Zitten er in uw klachten elementen van het misdrijf oplichting?
Dit artikel luidt:
Artikel 326 Wetboek van strafrecht (oplichting)
Hij die, met het oogmerk om zich of een ander wederrechtelijk te bevoordelen, hetzij door het aannemen van een valse naam of van een valse hoedanigheid, hetzij door listige kunstgrepen, hetzij door een samenweefsel van verdichtsels, iemand beweegt tot de afgifte van enig goed, tot het ter beschikking stellen van gegevens met geldswaarde in het handelsverkeer, tot het aangaan van een schuld of tot het teniet doen van een inschuld, wordt, als schuldig aan oplichting, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of geldboete van de vijfde categorie.
Zoja, aangifte doen bij de (plaatselijke) politie. De politie is verplicht de aangifte op te nemen.
vr. gr.
16 jun 2009 23:54
OBS De Schatgraaf
Geregistreerd: 23 jun 2009 10:11 Berichten: 1
Oplichting: KinderRecreaGids
Vandaag kregen wij op onze school een telefoontje over de KinderRecreaGids, waarin wij een vermelding zouden hebben. De vrouw aan de telefoon sprak wat onduidelijk en zei dat zij de directeur moest terugbellen. De naam en toenaam van de directeur werden genoemd.
In dat gesprek werd gemeld dat wij ons faxnummer en e-mailadres moesten opgeven zodat zij hun factuur konden sturen.
Gelukkig weet onze directeur heel goed wat wij wel en niet plaatsen, dus na drie maal herhalen dat wij geen advertentie hadden laten plaatsen bij hen werd de verbinding abrupt verbroken.
Omdat wij onze vermoedens hadden, keken we even op Google, en ja hoor: er waren al een heel aantal mensen door hen opgelicht, met name kleine ondernemers. Kennelijk hebben ze nu hun werkterrein verlegd naar basisscholen e.d.
Een waarschuwing aan iedereen dus!
23 jun 2009 10:34
slenderyou
Geregistreerd: 12 jul 2009 14:05 Berichten: 1
volgens mij werkt het bedrijf WMP samen met Memora en TSA.
ze werken namelijk allemaal op eenzelfde manier. Jou wijsmaken dat je toegezegd heb te adverteren en sponseren voor een goed doel (nl langdurig zieke kinderen). Je krijgt ze telefonisch niet te pakken.
Maar ze zetten je wel in een nutteloos blaadje met een vette rekening erbij
12 jul 2009 19:00
Bianca25
Geregistreerd: 13 jul 2009 13:24 Berichten: 5
WMP
Ook ik ben zojuist benaderd door WMP produkties. Ik kreeg een e-mail toegestuurd met een advertentie erin. Zojuist belde ze nog een keer of ik de mail heb ontvangen. Ik heb haar direct verteld, dat ik met haar niet in zee ga. Dit ivm slechte recensies die ik vind op het internet.
Ze probeerde mij nog over te halen, helaas niet gelukt!
Nu lees ik dat Memora ook zo'n bedrijf is.... oeps. ook hier ben ik 3 weken geleden door gebeld.
13 jul 2009 13:29
valkyre
Geregistreerd: 11 maart 2009 13:54 Berichten: 35
@ bianca
volgens mij willen we niet weten hoeveel bedrijven er zijn die dit soort praktijken doen. Heb me wel eens laten vertellen dat er een ruime 500 op dit gebied actief zijn
13 jul 2009 14:14
Bianca25
Geregistreerd: 13 jul 2009 13:24 Berichten: 5
wmp
ok, nou dan maar niet meer adverteren!
13 jul 2009 14:36
valkyre
Geregistreerd: 11 maart 2009 13:54 Berichten: 35
laat je gewoon goed van te voren informeren, vraag bijv een voorbeeld exemplaar. Kijk dan of de kosten van de vermelding in verhouding staan met de kwaliteit ervan.
En zoek altijd de bedrijfsnaam op Google even op, 9 van de 10 slechte bedrijven vindt je wel op sites als Tros Radar, Fraudemeldpunt of Bedrijfsondersteuning Nederland.
Zo kan je jezelf in ieder geval beetje indekken, en daarnaast een goed advertentiebureau zal je nooit per fax een opdrachtbevestiging sturen en vervolgens 10x in een uur er achteraan bellen waar hij blijft.
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum